Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.09.2017, 11:58

Про Концепцію реформування та подальшого розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану і в особливий період

Важливим напрямом удосконалення нормативно-правового забезпечення сфери національної безпеки і оборони є розроблення документів щодо функціонування держави в умовах запровадження надзвичайного і воєнного стану.

Кардинальні зміни безпекової ситуації, пов'язані з російською агресією проти України та бойовими діями у Донецькій і Луганській областях, визначили необхідність докорінної інтенсифікації цієї роботи.

Саме тому Рада національної безпеки і оборони України 13 вересня 2017 року розглянула і схвалила проект Концепції реформування та подальшого розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану і в особливий період.

Концепція визначає мету і шляхи реформування та подальшого розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану і в особливий період відповідно до оновлених засад і пріоритетів державної політики у сфері національної безпеки та оборони, а також з урахуванням сучасної безпекової обстановки, що склалася навколо України, та можливостей держави.

Реалізація положень Концепції дасть змогу реформувати систему управління державою в умовах надзвичайного стану і в особливий період, забезпечить об'єднане керівництво силами безпеки, оборони та цивільного захисту відповідно до принципів і стандартів, прийнятих державами - членами НАТО.