Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.08.2017, 16:46

О. Турчинов: Українські Збройні Сили готові дати відповідь на будь-яку провокацію

Ми уважно спостерігаємо за концентрацією військ безпосередньо біля наших кордонів у рамках проведення російсько-білоруських військових навчань «Запад-2017», і Збройні Сили України готові дати відповідь на будь-яку провокацію. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, відповідаючи на запитання журналістів у с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області у середу.

При цьому він не виключив, що частина озброєння і військовослужбовців можуть залишитися на території Білорусі після завершення навчань.

За словами О. Турчинова, на проведення цих російсько-білоруських навчань витрачаються «колосальні ресурси», зокрема, задіяні понад 7 тисяч залізничних платформ для перекидання військ.

«Безумовно, Російська Федерація цими навчаннями демонструє свою здатність до ведення континентальної масштабної війни в Європі, і саме це, на їх думку, може бути попередженням для Заходу, щоб він не втручався у нові авантюри, які Кремль може спровокувати як на теренах України, так і на теренах інших незалежних країн в регіоні», - заявив Секретар РНБО України.

Водночас він наголосив, що «Збройні Сили України готові дати відсіч ворогові».