Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.06.2017, 13:29

Олег Гладковський взяв участь в міжнародному Паризькому авіашоу Le Bourget-2017

Перший заступник Секретаря РНБО Олег Гладковський взяв участь в міжнародному Паризькому авіашоу LE BOURGET-2017 в рамках робочого візиту до Франції.

Українську делегацію на виставці очолював Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак.

В рамках Паризького авіашоу була проведена зустріч із Міністром оборони Французької республіки Сільві Гулар, в ході якої сторони обговорили можливості розширення оборонної співпраці між Україною та Францією, а також проведена зустріч із Міністром національної оборони Турецької Республіки Фікрі Ішиком.

Також в рамках виставки відбулася міжнародна презентація літака Ан-132D виготовленого ДП «Антонов» при кооперації із світовими авіабудівними компаніями.

Літак здійснив демонстраційний політ перед офіційними делегаціями із усього світу.

«Це - перша світова прем'єра Ан-132 D для вибагливої міжнародної публіки. Впевнений, що найближчим часом у нас разом із нашими міжнародними партнерами є всі шанси зайняти нішу у літакобудуванні подібного класу. Ми вкотре довели, що тримаємо позиції серед світових авіабудівних країн, а також не зупиняємося на досягнутому. Більше того, особливої уваги заслуговує той факт, що в Ан-132D немає жодної деталі російського виробництва, а це, погодьтеся - яскравий приклад успішного імпортозаміщення для авіаційної галузі, та доказ того, що все можливе при ефективному управлінні», - зазначив Олег Гладковський.

Ан-132D був створений у рекордно короткі терміни - програма розпочалася в травні 2015 року, 31 березня 2017 року літак зробив свій перший політ.

Ан-132D призначений для польотів на близько- та середньомагістральних маршрутах, крейсерська швидкість - до 500 км/год та максимальна висота крейсерського польоту - до 9000 м з максимальним корисним навантаженням до 9,2 т.