Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.04.2017, 16:36

О. Турчинов: Озброєні злочинці повинні знати і розуміти: коли працює «КОРД» - у них два варіанти – здатись або загинути

Головна задача та відповідальність держави - надійний захист її громадян. Для забезпечення цієї задачі і був створений підрозділ поліції особливого призначення - «КОРД», який по праву став елітним підрозділом нової поліції.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час відвідання Тренінгового центру підготовки поліцейських підрозділів поліції особливого призначення «КОРД» (с. Віта Поштова Києво-Святошинського району Київської області).

У своєму виступі О. Турчинов зазначив, що в умовах російської агресії, яка несе загрозу усьому Європейському континенту, «наше спільне завдання - побудувати сильну національну державу, яка примусить з собою рахуватись, зможе зупинити агресію і очистити свою територію». Він також зазначив, що всередині країни «піднімає голову озброєна організована злочинність».

«Кожен громадянин країни має почувати себе безпечно і впевнено, - додав Секретар РНБО України. - Тільки сильна національна держава забезпечить сталий соціально-економічний розвиток, надійний захист від зовнішніх і внутрішніх ворогів».

О. Турчинов привітав випускників із успішним завершенням курсів спецпідготовки. «Озброєні злочинці повинні знати і розуміти: коли працює «КОРД» - у них два варіанти - здатись або загинути», - заявив він.

У п'ятницю у Тренінговому центрі відбулася церемонія чергового випуску поліцейських підрозділу особливого призначення «КОРД», які були направлені на навчання з різних регіонів України. Навчання проводилось за методикою підготовки спецназу Адміністрації США з питань боротьби з наркотиками, спецназу Прикордонного патруля США та групи спеціального призначення дивізіону «Техаські рейнджери», Служби Маршалів США та за підтримки Уряду США.

З 10 січня 2016 року до теперішнього часу у Тренінговому центрі підготовлено 276 поліцейських підрозділів поліції особливого призначення, які продовжили службу в  ГУНП м. Києва, Київської, Одеської, Харківської, Сумської, Житомирської, Рівненської, Донецької, Чернівецької, Закарпатської, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Сьогодні у Тренінговому центрі Секретар РНБО України О. Турчинов, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та Посол США Марі Йованович відкрили об'єкт, який не має аналогів в Україні - шут-хаус - будівлю, призначену для підготовки співробітників правоохоронних органів до умов близьких вогневих контактів у приміщеннях, розташованих в житлових або промислових зонах, з метою відпрацювання доступу до приміщень та їх зачищень під час проведення спеціальних операцій. Об'єкт побудовано за зразками та з урахуванням досвіду будівництва аналогічних об'єктів для підготовки кращих спецпідрозділів поліції іноземних держав.

Його особливістю є те, що вперше спецпризначенці Національної поліції України зможуть відпрацьовувати групові прийоми з тактики дій у приміщені з використанням короткоствольної або довгоствольної вогнепальної зброї. На відміну від звичайних тирів під час тренувань поліцейські можуть вести вогонь не в одному, а в кількох напрямках одночасно, що дає змогу максимально наблизити тренування до реальних бойових умов зі звільнення приміщень від озброєних злочинців, відпрацювання вправ зі звільнення заручників.

Фотогалерея