Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату27.02.2017, 13:45

О. Турчинов: Ми приречені на перемогу

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов переконаний, що у гібридній війні, яку розв'язала Росія, Україна обов'язково переможе.

«Ми приречені на перемогу», - заявив О. Турчинов в інтерв'ю інтернет-виданню «Цензор. НЕТ». Водночас він зауважив, що «це не буде бліцкриг», і потрібно це розуміти.

«Сильна армія неможлива без сильної економіки. Тому сьогодні один з пріоритетів - нарощування нашого економічного потенціалу, який безпосередньо пов'язаний з оборонним потенціалом», - наголосив Секретар РНБО України, додавши: «Сильна економіка України, і, відповідно, поліпшення стандартів життя українців, - найважливіші фактори, необхідні для звільнення окупованих територій як Донбасу, так і Криму».

О. Турчинов також зазначив, що останні події на фронті - бої на Світлодарській дузі і в районі Авдіївки - «чітко показали, що наша армія значно сильніше за гібридні російські війська». За його словами, нині Україні «достатньо місяця, щоб повністю звільнити територію Донбасу». Водночас, за його словами, в разі початку такої визвольної операції невідомо скільки своїх дивізій виставить проти нас Росія. «Коли розраховуєш сили і засоби для проведення наступальних операцій, потрібно чітко розуміти, скільки сил і коштів у твого ворога. Ми постійно відстежуємо їх дії: щоденне завезення техніки, зброї, найманців і контрактників. Але у всіх цих численних добре озброєних підрозділів, що перебувають на окупованому Донбасі, головне завдання: в разі нашого наступу протриматися кілька діб до підходу основних сил російської армії», - пояснив Секретар РНБО України.

Відповідаючи на запитання, О. Турчинов наголосив на важливості збереження єдності Заходу в оцінці та протидії російській загрозі.