Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.12.2016, 11:26

О.Турчинов: Відновлення системи протиповітряної оборони - стратегічне завдання для України

Відновлення системи протиповітряної оборони - стратегічне завдання для України, і важливий крок з її реанімації було зроблено під час навчань, які нещодавно відбулися на півдні нашої країни. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю інформаційному агентству «ЛігаБізнесІнформ».

«Ці навчання спричинили істерику в Москві. Там почали погрожувати, що якщо ми здійснимо хоч один пуск, то вони почнуть завдавати ударів по пускових установках та збивати наші ракети. Для нас було принципово не тільки провести навчання, а й продемонструвати, що ми не збираємося відступати через позбавлені будь-яких підстав російські ультиматуми», - підкреслив О.Турчинов. При цьому Секретар РНБО України наголосив, що Україна проводила навчання на своїй території і в своєму повітряному і морському просторі.

«І Москва не мала жодних підстав для своїх ультиматумів», - сказав він, нагадавши, що в ультиматумі йшлося про наміри завдати удару по українських пускових установках у разі навіть одного запуску нашої ракети. За словами О.Турчинова, фактично це була загроза розпочати проти України бойові дії, атакувавши наші позиції в Херсонській області.

«Всі їх спроби перешкодити нам, зупинити нас на цьому шляху не будуть результативними. Ми успішно провели навчання і так само успішно їх продовжимо, - зазначив О.Турчинов. - Зрозуміло, що свої загрози вони не реалізували, тому що це було б відкритим нападом Росії на Україну, і сховатися за форматом гібридної війни вже б не вийшло».

Відповідаючи на питання про те, що б Україна робила в разі прямої російської агресії через ракетні навчання, Секретар РНБО України сказав: «Вчинили б адекватно ситуації». За його словами, було опрацьовано кілька сценаріїв дій, і Україна була готова до будь-яких провокацій.