Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.11.2016, 16:12

О.Турчинов: Попри російські погрози, ми будемо проводити ракетні випробування та навчання відповідно до затверджених планів та графіків

Росія перейшла до нового етапу провокування ескалації військової агресії проти нашої держави. Так Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов прокоментував заяви Російської Федерації щодо готовності її збройних сил завдати удару по військових об'єктах на суверенній території України.  

«Погрози застосувати зброю проти України - це спроби переведення  в активну фазу гібридної війни, яку Росія веде проти нашої країни протягом останніх трьох років», - сказав він, додавши, що разом з погрозами застосувати зброю РФ розгортає нові дивізії безпосередньо біля українського кордону.

«Вчора, 29 листопада, у Москві на засіданні колегії МО РФ міністр оборони РФ С.Шойгу відрапортував про завершення формування двох мотострілецьких дивізій (3-ї і 144-ї мсд 20 А Західного ВО), розгорнутих у Бєлгородській та Воронезькій областях у безпосередній близькості до українського кордону», - зазначив О.Турчинов, додавши, що ці дивізії повністю укомплектовані особовим складом (70% складають  військовослужбовці за контрактом) та оснащені сучасним озброєнням і військовою технікою.

Він наголосив, що паралельно з цим на публічному рівні протягом останнього тижня лунають погрози застосувати ракетну зброю проти України у разі продовження військових навчань та випробування української ракетної техніки.

За словами Секретаря РНБО України, незважаючи на погрози та спроби загострення конфлікту з боку Росії, «ми і надалі зміцнюватимемо обороноздатність нашої держави та продовжуватимемо ракетні випробування і навчання, відповідно до затверджених планів та графіків у межах нашої суверенної території та суверенного повітряного простору».

«Україна діє в межах всіх міжнародних угод та взятих на себе міжнародних зобов'язань, тому ми звертаємо увагу наших міжнародних партнерів на свідомі провокації з боку Російської Федерації з метою подальшої ескалації військової агресії в регіоні», - сказав Секретар РНБО України.