Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату08.11.2016, 09:08

О.Турчинов: Ми розробляємо систему захисту, яка дозволить захиститись від будь-яких кібератак

Інформаційна безпека та кібербезпека є безумовними пріоритетами для країни, яка перебуває в стані гібридної війни. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю інтернет-виданню «Лівий берег».

О.Турчинов підкреслив, що Росія активно використовує кібернетичні технології для агресії не лише проти України, а і проти ЄС та США.

За словами Секретаря РНБО України, кібератаки спрямовані не лише на державні інформаційні ресурси, а й на об'єкти стратегічної інфраструктури. «Додайте до цього активізацію кібершпіонажу і кіберзлочинності», - сказав він.

Тому завдання нещодавно створеного Національного координаційного центру кібербезпеки, сказав О.Турчинов, полягає в об'єднанні і координації зусиль усіх відомств.

«Ми чітко розмежували сфери діяльності, уточнили спеціалізацію і сектори відповідальності. Тепер кожен знає, за що відповідає Держспецзв'язку, за що - відповідні підрозділи Служби безпеки України або Нацполіції, Міністерства оборони і розвідувальних служб», - сказав Секретар РНБО України.

«Перший етап пройдено, сьогодні створюється потужна система захисту поки що державних ресурсів, - так звана Національна телекомунікаційна система. Проект витратний, але безальтернативний, оскільки завдання цієї системи - повністю захистити інформаційний ресурс критичної інфраструктури та держсектору від будь-яких кібератак», - зазначив О.Турчинов.

У цьому контексті він зазначив, що «найпотужніша кібератака, яка була здійснена останнього тижня на систему е-декларування, не змогла її «покласти». «Ліг» тільки сайт НАЗК, який не був захищений Держспецзв'язком», - додав він.