Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.11.2016, 17:53

О.Турчинов: Сильна незалежна демократична Україна - труна режиму Путіна

Сильна незалежна демократична Україна - труна режиму Путіна. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю інтернет-виданню «Лівий берег».

«Путіна і його оточення не влаштовує незалежна демократична Україна. Для них сильна Україна - труна їх режиму. Тому коли говорять, що з Путіним можна домовитися, я в це не вірю», - сказав О.Турчинов в інтерв'ю інтернет-виданню «Лівий берег».

Водночас Секретар РНБО України наголосив, що альтернативи Мінському процесу немає. «Все ж таки це - єдиний майданчик, який дозволяє використовувати дипломатичні і політичні методи впливу на Російську Федерацію», - сказав О. Турчинов, додавши: «Я не виключаю, що прийде час, коли знівечена економічною і політичною проказою, деградуюча бабуся-Росія приповзе до нас і домовлятиметься про мирний формат розв'язання питання».

«Для цього необхідно, щоб система санкцій посилювалася, а єдність Європи зберігалася. Щоб нова американська адміністрація все ж таки відчула свою відповідальність за процеси, які почалися задовго, в центрі яких були США. Все це в комплексі має спрацювати, - сказав Секретар РНБО України. - Я дуже розраховую на моральність наших європейських партнерів і на їх інстинкт самозбереження. Оскільки зупинити агресію Росії для них не менш важливо, ніж для України».

Секретар РНБО України також наголосив, що Україна має повернути всі окуповані території, а не окремі райони: «Нам потрібно повернути всю окуповану територію країни. Говорити потрібно про повну деокупацію Донбасу».

«Чому цього так боїться Росія? Тому що наступним буде питання про деокупацію Криму. Куля полетіла, і вона зіб'є всі розставлені ними кеглі. Росія розуміє: щойно вона пропустить один удар, він обернеться для неї катастрофою», - сказав О.Турчинов. «Якщо на Донбасі, за версією Путіна, росіян немає, то в Криму вони були офіційно і до 2014 року. Взяти хоча б Чорноморський флот. Після захоплення Криму РФ розірвала підписаний Януковичем договір про свою стратегічну військову базу. Таким чином, деокупація півострова призведе до того, що від росіян там не повинно залишитися ані баз, ані флоту. Для Путіна це подібно смертному вироку», - пояснив О.Турчинов.