Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату17.09.2016, 06:32

Вітання Секретаря РНБО України Олександра Турчинова з Днем рятівника

Шановні рятівники, працівники та ветерани цивільного захисту!

Відзначаючи День рятівника, ми адресуємо слова подяки тим, хто цілодобово, ризикуючи власним життям та здоров'ям, стоїть на варті безпеки та спокою українських громадян.

У боротьбі з аваріями, катастрофами та стихійними лихами ви завжди демонструєте найкращі людські якості: виняткову самопожертву і відвагу. Ви рятуєте людей з вогню і з-під руїн, від повені, долаєте завали та снігові замети. Тільки цього року ліквідовано понад 50 тисяч пожеж, врятовано життя понад тисячі громадян.

Саме ви вивозили наших співвітчизників з небезпечних територій, коли їхнє життя перебувало під загрозою. Ви доставляли гуманітарну допомогу, відновлювали об'єкти життєзабезпечення.

Особлива подяка рятівникам, які щоденно пліч-о-пліч з воїнами Збройних Сил та правоохоронцями ліквідовують наслідки російської агресії проти України: артилерійського вогню ворога, мінної війни, терористичних актів та диверсій. Під обстрілами ви приходите на допомогу тим, хто найбільше її потребує.

Робота рятівника пов'язана з постійним ризиком для життя, і сьогодні ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю тих вісімнадцяти рятівників, що загинули, виконуючи свої службові обов'язки в районі проведення антитерористичної операції, а також чотирьох пожежних, які вже цього року віддали своє життя під час ліквідації надзвичайних ситуацій.

Вічна пам'ять і шана загиблим героям!

Щиро дякую усьому особовому складу за вірність присязі, героїзм, відвагу та рішучість. Бажаю міцного здоров'я, добра, злагоди та найголовніше - миру та спокою у нашій країні!

Зі святом, друзі! Нехай Господь береже вас, ваші родини та нашу Україну!