Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.07.2016, 17:08

В РНБО розпочали підготовку оборонного бюджету на 2017 рік

Сьогодні під головуванням Секретаря РНБО Олександра Турчинова відбулась нарада щодо підготовки оборонного бюджету на 2017 рік за участю керівників всіх силових міністерств та відомств, а також Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Міністерства фінансів.

За словами О.Турчинова, враховуючи загрози, які стоять перед країною, «ми не можемо зменшити обсяги фінансування сектору безпеки і оборони».

«Саме тому, - наголосив він, - вимога Стратегії національної безпеки щодо фінансування сектору безпеки і оборони у розмірі 5% від ВВП повинна чітко виконуватись».

Окрім того, Секретар РНБО наголосив на необхідності компенсувати незабезпечені видатки на оборону поточного року «у зв'язку з невирішеним питанням у парламенті щодо наповнення Спеціального фонду за рахунок заарештованих коштів оточення Януковича».

«Разом з проектом бюджету на наступний рік ми маємо відпрацювати Державне оборонне замовлення на 2017 рік, надаючи перевагу сучасним ракетним комплексам, потужним артилерійським системам, засобам ППО, радіоелектронної боротьби та радіотехнічної розвідки тощо», - сказав О.Турчинов, додавши, що зарплатня військових має збільшитись з урахуванням інфляції, та «слід підтримувати статус професії військовослужбовця як найбільш престижної та важливої професії в країні».

Переглянути фотогалерею