Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату20.07.2016, 18:06

Олександр Турчинов обговорив з заступником Міністра фінансів США питання розшуку та повернення коштів, виведених з нашої країни Януковичем та його оточенням

Відбулась зустріч Секретаря РНБО Олександра Турчинова із заступником Міністра фінансів США з питань фінансової розвідки та протидії тероризму Адамом Сзубіним.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію на сході України, питання спільної боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму. Окрему увагу сторони приділили питанням співпраці з США в розшуку та поверненні виведених коштів з нашої країни Януковичем та його оточенням.

Також під час розмови сторони обговорили питання запровадження санкцій щодо фінансових установ, які працюють на окупованих територіях.

За словами заступника Міністра фінансів США, враховуючи продовження агресії проти нашої країни, Америка підтримує продовження санкцій щодо РФ.

Окрім того, Адам Сзубін висловив сподівання щодо тісної співпраці між нашими країнами в питаннях протидії фінансування тероризму та відмивання коштів». «Я вважаю, що Україна сьогодні перебуває під надзвичайно сильним навантаженням боротьби із силами, які намагаються дестабілізувати життя країни та людей», - сказав він, наголосивши на тому, що США і надалі підтримуватиме Україну в її цивілізаційному виборі.

Переглянути фотогалерею