Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.06.2016, 13:48

О.Турчинов: Країні потрібні ефективні рішення, а не пустопорожня балаканина

Нам потрібні ефективні рішення, які дозволять забезпечити ресурсами оборонний бюджет країни, а не пустопорожня балаканина, яка вже півроку точиться навколо цього в парламенті. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, відповідаючи на запитання журналістів у четвер після урочистих заходів з нагоди вручення Бойового Прапора Бригаді швидкого реагування Національної гвардії України.

«Травень став для нас «чорним», тому що ми протягом місяця зазнали найбільших втрат за останній рік. Ми дуже багато героїв втратили, багатьох поранено, - сказав він. - Все це говорить про те, що Росія не збирається виконувати мирний план врегулювання. Навпаки, Росія все робить, аби його зірвати. Більше того, Кремль відпрацьовує нові бойові технології та військові схеми проведення сухопутних операцій. Вони збільшують кількість професійно навчених диверсійних груп та кількість військових провокацій».

О.Турчинов також наголосив, що російсько-терористичні війська активно застосовують заборонене Мінськими угодами важке озброєння, зокрема, крупнокаліберну артилерію та системи залпового вогню. «Це не просто збільшення кількості обстрілів. Це прицільні обстріли, які здійснюються з використанням сучасних систем наведення та корекції вогню. Зокрема, останнім часом ворог активно використовує безпілотні літальні апарати, у тому числі, бойового застосування», - сказав він.

«Ми готуємо адекватну відповідь. Цією відповіддю має стати зміцнення обороноздатності нашої країни», - заявив Секретар РНБО України.

О.Турчинов повідомив, що нині в Україні вже налагоджене серійне виробництво тактичних безпілотних комплексів, що здійснюють розвідку та корекцію вогню, але поки відсутнє виробництво оперативно-тактичних та стратегічних безпілотників, у тому числі,  бойових БПЛА.

«Збройні сили, - зазначив він, - потребують ефективних бойових безпілотників, які зможуть нести потужні ракети «повітря-земля», швидко знаходити та знищувати  ворожі цілі».

«Нещодавно, - сказав він, на нараді з військовим керівництвом та керівництвом оборонпрому було поставлено завдання суттєво змінити паритет сил, налагодивши виробництво найперспективніших безпілотних літальних апаратів, спроможних оперативно знаходити ціль і точково завдавати ураження ворогові».

Також, за словами Секретаря РНБО, конструктори мають розробити ефективні засоби боротьби з ворожими БПЛА.

Однією з найболючіших проблем О.Турчинов назвав незабезпеченість фінансування Державного оборонного замовлення. «Парламент півроку веде пустопорожні балачки замість прийняття рішення, яке б дозволило арештовані гроші Януковича та його оточення передати до оборонного бюджету, забезпечити виробництво та передачу армії нової військової техніки та зброї. Країні потрібні ефективні рішення, а не пустопорожня балаканина», - підсумував Секретар РНБО.