Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.06.2016, 13:05

О.Турчинов: Путін створив власну пародію на Національну гвардію України

Президент Росії Володимир Путін, вивчаючи та копіюючи український досвід, створив власну національну гвардію, яка є «вертухайською пародією на Національну гвардію України». «Російську «національну гвардію» створено, щоб знищувати свободу і демократію», - сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час урочистих заходів з нагоди першої річниці створення Бригади швидкого реагування та вручення Бойового Прапора підрозділу.

«Наша гвардія захищає свободу українців, демократію в державі, її незалежність і суверенітет, - наголосив Секретар РНБО України. - І саме тому українці підтримують та шанують свою гвардію». Він зазначив, що у Національної гвардії «немає тилу, тому що вона веде бойові дії не тільки проти зовнішнього, а й проти внутрішнього ворога, захищаючи від його підступних провокацій життя наших громадян».

Він згадав події наприкінці серпня минулого року, коли біля Верховної Ради бійці Нацгвардії «кров'ю і своїм життям» захистили демократію і парламентаризм. Секретар РНБО також зазначив, що під час бойових дій на Донбасі загинули 177 військовослужбовців Нацгвардії, 737 зазнали поранень.

О.Турчинов зазначив, що Бригада швидкого реагування, оснащена потужною зброєю, була створена, аби «зупинити будь-якого ворога у будь-якій точці держави», нейтралізувати і знищити його. Бійців Бригади, за його словами, готували найкращі інструктори за високими стандартами НАТО, враховуючи бойовий український досвід.

«Серед вас дуже багато справжніх професійних воїнів, які пройшли героїчний шлях від Слов'янська до Савур-могили, від Станиці Луганської до Маріуполя і Широкиного. Сьогодні ви отримали Бойовий Прапор. Я вірю, що цей прапор буде перебувати у мужніх надійних руках, буде покритий не пилом, а славою наших перемог!», - заявив Секретар РНБО України, звертаючись до бійців.

На пропозицію О.Турчинова присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих бійців Нацгвардії.

У заходах на території навчального центру Національної гвардії України також взяли участь Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров. Керівники силових відомств нагородили кращих військовослужбовців, які зарекомендували себе під час виконання завдань під час АТО.

Фотогалерея