Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату31.05.2016, 12:09

О.Турчинов: Україні потрібно налагодити серійне виробництво оперативно-тактичних та стратегічних безпілотників

Перед нами стоїть завдання налагодити серійне виробництво оперативно-тактичних та стратегічних БПЛА, здатних виявляти загрозу на далеких відстанях ще на території агресора. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, перебуваючи на військовому полігоні, де відбулися демонстрація та випробування безпілотних літальних апаратів, значна частина яких вироблена в Україні. Секретареві РНБО України було також представлено модифікований бойовий вертоліт Мі-8, оснащений зброєю та надійним протиракетним захистом повністю українського виробництва.

За словами О.Турчинова, останнім часом російсько-окупаційні війська на сході нашої країни почали активно застосовувати нові безпілотні літальні апарати як для розвідки та корекції вогню, так і бойові безпілотники, за допомогою яких намагаються завдавати ураження нашій техніці, складам та логістичним центрам. «Багато з них потрапляють на нашу територію безпосередньо з території РФ», - додав він.

На думку Секретаря РНБО України, у нашої держави немає альтернативи, ніж давати адекватну відповідь агресору, самим розробляючи бойові та розвідувальні безпілотні літальні апарати і комплекси.

«Ми вже маємо серійне виробництво тактичних безпілотних комплексів, що здійснюють розвідку та корекцію вогню, але поки відсутнє серійне виробництво бойових безпілотників», - пояснив він. О.Турчинов зазначив, що кілька зразків безпілотників бойового застосування були випробувані сьогодні на полігоні, «найкращі з них будуть доопрацьовані, а їх виробництво поставлене на потік».

«Сьогодні на нараді з військовим керівництвом та керівництвом оборонпрому було поставлено завдання суттєво змінити паритет сил, налагодивши виробництво найперспективніших безпілотних літальних апаратів, спроможних оперативно знаходити ціль і точково завдавати ураження ворогу», - зазначив Секретар РНБО України.

Він додав, що до виробництва БПЛА повинен долучитися і флагман української авіації - ДП «Антонов», «який найближчим часом повинен забезпечити виробництво оперативно-тактичних та стратегічних безпілотних літальних апаратів, здатних виявляти загрозу на далеких відстанях ще на території агресора, а також спроможних нести потужні ракети «повітря-земля». «Окрема задача, яку ми ставимо перед конструкторами та виробниками, - це ефективні засоби для боротьби з ворожими безпілотниками, що дозволяють швидко їх знайти та знешкодити», - підсумував О.Турчинов.

Фотогалерея