Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.05.2016, 12:42

Олександр Турчинов: Умиротворення агресора посилює небезпеку розв'язання Кремлем повномасштабних військових дій у Європі

Демонстративна та масштабна активізація кривавих провокацій з боку російських окупаційних військ повністю перекреслює домовленості про припинення вогню. Розташувавши вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і застосовуючи заборонену Мінськими домовленостями важку зброю, російські військові суттєво посилили інтенсивність обстрілів позицій українських Збройних Сил. Про це сказав Секретар РНБО України Олександр Турчинов.

«Тільки за останню добу внаслідок обстрілів сім українських військовослужбовців загинули, дев‘ятеро дістали поранень», - сказав Секретар РНБО України, підкресливши, що це найбільші втрати за останній рік. «Відповідальність за ці криваві провокації несе військово-політичне керівництво Росії, яке системно та послідовно торпедує мирний шлях розв'язання конфлікту і  звільнення окупованих територій», - наголосив він.

За словами О.Турчинова, про системну підготовку до активізації військового протистояння з боку Російської Федерації свідчить також концентрація важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, вздовж лінії розмежування. «Крім того, - додав він, - протягом останнього місяця істотно активізувалося використання російських безпілотних літальних апаратів - як розвідувальних, так і ударних». Секретар РНБО України наголосив, що безпілотники запускали не лише з окупованої, а й безпосередньо з російської території.

«Хочу привернути увагу наших стратегічних партнерів до демонстративної та цинічної дискредитації Росією всіх спільних мирних зусиль», - сказав О.Турчинов, підкресливши, що «шлях умиротворення агресора замість посилення санкцій та інших реальних дій призводить лише до зростання кількості жертв серед українських військових та мирного населення, а також посилює небезпеку розв'язання Кремлем повномасштабних військових дій у Європі».