Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату17.05.2016, 19:11

Секретар РНБО України Олександр Турчинов провів зустріч з Директором Департаменту державної безпеки Литовської Республіки Дарюсом Яунішкісом

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Директором Департаменту державної безпеки Литовської Республіки Дарюсом Яунішкісом.

Під час зустрічі О.Турчинов і Д.Яунішкіс обговорили питання безпеки в регіоні з огляду на агресивну політику Кремля. У цьому контексті сторони наголосили на необхідності поглиблення українсько-литовського співробітництва в секторі безпеки і оборони, зокрема, між «розвідувальними і контррозвідувальними відомствами».

Під час перемовин сторони також проаналізували спільні загрози, які виникають внаслідок мілітаристських прагнень Російської Федерації, і наголосили на неприпустимості скасування санкцій проти держави-агресора.

За словами О.Турчинова, Україна вже понад двох років протистоїть військовій агресії з боку Росії, «а питання військово-технічної співпраці з нашими західними партнерами, зокрема, в питаннях надання летальної зброї, досі не вирішуються». «Сьогодні всі поставки летальної зброї забезпечує український оборонпром, але для ефективної протидії агресору цього недостатньо", - сказав він, додавши, що сильна, озброєна сучасною зброєю українська армія є важливим фактором безпеки та миру в Європі.

Секретар РНБО України подякував Литві, яка є надійним другом України, за всебічну підтримку нашої держави.

Своєю чергою, Д.Яунішкіс наголосив на необхідності та перспективності двостороннього співробітництва, «особливо в секторі безпеки і оборони». «Наші країни рухаються в одному напрямку, ми готові підтримувати Україну всіма доступними засобами і надалі», - сказав він.

Фотогалерея