Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату15.05.2016, 06:10

Звернення Секретаря РНБО України Олександра Турчинова з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій

Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв політичних репресій.

Суха статистика свідчить, що внаслідок політичних репресій загинули понад півмільйона українців. А скільки їх пройшли сталінськими таборами, сибірськими поселеннями, зазнали жорстоких катувань та переслідувань! Скільки були змушені назавжди покинути Батьківщину! За кожною долею - горе, сльози та страждання всієї України. Понівечені сім'ї, діти, які лишилися без батьків, постійний страх та підозри.

Те, що відбувалося в Радянському Союзі, сьогодні відбувається в тоталітарній путінській Росії, де політичні репресії стали нормою життя, так само як і на окупованих нею територіях, зокрема, в Криму. Саме там, як і 72 роки тому, знову відбувається геноцид корінного кримськотатарського народу.

Революція Гідності вирвала Україну зі сталевих обіймів тоталітарного сусіда, перекресливши імперське марево кремлівських вождів. Вічна пам'ять загиблим та закатованим в радянських концтаборах... Ми маємо це  пам'ятати... Мусимо докласти максимум зусиль, щоб в Україні не повторилося подібне, та захистити нашу державу від агресивних зазіхань Росії.  

Борімося - поборемо, нам Бог помагає!