Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату15.04.2016, 12:45

Олександр Турчинов провів зустріч з керівниками силового блоку Республіки Польща

14 квітня в рамках візиту до Республіки Польща Секретар РНБО Олександр Турчинов провів зустрічі з Міністром національної оборони Польщі Антонієм Мацеревічем, Міністром-координатором з питань діяльності спецслужб Польщі Маріушем Камінським, керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща Павелом Солохом, начальником генерального штабу ЗС Польщі генералом Мечиславом Гоцулом, главою Агентства внутрішньої безпеки професором Даріушом Лучаком та Главою Агентства розвідки полковником Мацеєм Гунею.

Сторони обговорили питання загострення ситуації на Сході України та спроби Росії зірвати мирний процес врегулювання конфлікту. Значну увагу співрозмовники приділили формам та методам протидії агресії Росії, в умовах розв'язаної нею гібридної війни. Також на перемовинах обговорювався процес реформування сектору безпеки і оборони України, його перехід на стандарти НАТО та функціонування спільної Польсько-Литовсько-Української бригади. Окрім того, було обговорено питання співпраці між оборонними відомствами та спецслужбами України і Польщі, а також напрямів військово-технічного співробітництва між нашими країнами. «Це одне з пріоритетних питань мого візиту», - підкреслив Секретар РНБО, додавши, що співпраця у військово-технічній сфері посилить Україну та Польщу.

«Українські і польські оборонно-промислові комплекси вже започаткували серйозні стратегічні програми, реалізація яких значно зміцнить оборону і безпеку наших держав», - підкреслив Олександр Турчинов.

Він також наголосив на важливості побудови єдиної системи захисту Європи від загроз на морі, землі та в повітрі. Важливим етапом на цьому шляху, на його думку, стане підписання підготовленої українсько-польської міждержавної Угоди про співпрацю в оборонній сфері. Секретар РНБО висловив сподівання, що зазначену угоду буде підписано вже найближчим часом.

Крім того, Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревіч під час зустрічі відзначив надзвичайну важливість співробітництва між нашими країнами, «повний збіг оцінок воєнно-політичної ситуації», вказав на необхідність інтенсифікації практичної співпраці в оборонній сфері.

Своєю чергою, Павел Солох наголосив, що важливість України для безпеки не лише регіону, але і всієї Європи, «очевидна як для Польщі, так і для наших партнерів з НАТО».

«Ми стоїмо на позиції: безпечна Україна - ключ для безпеки Європи», - підсумував керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща.

Фотогалерея

Відео