Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату15.04.2016, 12:08

Олександр Турчинов провів зустріч з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою

14 квітня в рамках візиту до Республіки Польща Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зустрівся з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою.

Олександр Турчинов висловив співчуття польському народу у зв'язку з роковинами трагедії під Смоленськом, під час якої загинув президент Польщі Лех Качинськи, його дружина та 95 членів польської делегації, яка летіла на вшанування річниці Катинського злочину.

Секретар РНБО також відзначив, що його візит розпочався в день, коли відзначається 1050 років з Дня хрещення Польщі. «Християнська віра - це важливий фактор єднання наших народів», - сказав він, подякувавши польській стороні за допомогу в лікуванні та реабілітації українських військових - учасників АТО.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання інтенсифікації українсько-польських відносин та розвитку стратегічного партнерства між обома країнами. В цьому контексті Олександр Турчинов подякував Анджею Дуді за запрошення Президента України взяти участь у саміті НАТО, що відбудеться в липні цього року у Варшаві.

Секретар РНБО підкреслив, що євроатлантична інтеграція - «для нас стратегічне завдання, і тому важливим є те, що напередодні саміту відбудеться засідання робочої групи Україна-НАТО, де, зокрема, планується презентація Державної програми розвитку Збройних сил України до 2020 року».

Олександр Турчинов звернувся до Президента Польщі з проханням щодо підтримки рішення ЄС стосовно надання Україні безвізового режиму, а також поінформував про формування нового уряду та обрання нового керівництва парламенту нашої держави. «Підтримана Парламентом програма діяльності нового Уряду є ще одним підтвердженням продовження євроінтеграційного курсу України та того шляху реформ, що розпочався після Революції Гідності», - повідомив він.

У свою чергу, Анджей Дуда під час зустрічі підкреслив, що «Польща була і є союзником України». «Ми послідовно засуджуємо російську агресію та підтримуємо продовження санкцій проти Росії до повного звільнення окупованих територій», - зазначив Президент Польщі.

В цьому контексті Секретар РНБО наголосив на важливості продовження дії запроваджених Європейським Союзом санкцій проти Росії. «Будь-яке послаблення санкцій свідчитиме про легалізацію агресії РФ та визнання світовим співтовариством силової зміни кордонів, встановлених після Другої Світової Війни. Це остаточно зруйнує систему колективної безпеки в Європі, яка потребує серйозного реформування та наповнення реальним змістом», - підсумував Олександр Турчинов.

Фотогалерея

Відео