Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.03.2016, 14:41

О.Турчинов: Маємо протиставити агресорові наші інтелект, переконання, організованість та дисципліну

Секретар Ради Національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у понеділок взяв участь у церемонії вручення нагород переможцям Третього етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук у відділеннях технічних та комп'ютерних наук.

Звертаючись до учнівської молоді, О.Турчинов зазначив, що у нинішні непрості часи «формується парадигма розвитку нашої країни, - той фундамент, на якому ми побудуємо потужну демократичну європейську Україну».

Секретар РНБО України зазначив, що народ України виборов право жити вільно, обрав європейський шлях розвитку, що викликало агресію з боку Росії. «Ваші батьки і старші брати захищають нашу землю, - сказав він. - Наші герої віддають життя за те, щоб ми жили у вільній країні, і ніхто не зможе нас зупинити на цьому шляху».

На переконання О.Турчинова, аби «перемогти в цьому важкому протистоянні, ми повинні протиставити жорстокості, грубій силі, агресії наш інтелект, нашу віру, наші переконання».

За його словами, інтелектуальний потенціал слід розглядати як найважливіший стратегічний ресурс країни, що забезпечує поступ суспільства. «Коли ми зможемо мобілізувати цей ресурс, додавши організованість і дисципліну, досягнемо нової якості життя та розвитку нашої країни», - додав Секретар РНБО України.

О.Турчинов заявив, що підтримка на державному рівні високоосвіченої талановитої та сміливої молоді, створення гідних умов для навчання та роботи молодих людей має стати питанням «стратегії країни, її безпеки, її майбутнього». За його словами, без цього неможливі економічна і військова безпека держави, європейський поступ, свобода та незалежність України.

Звертаючись до присутніх, Секретар РНБО України подякував молоді за «наполегливу реалізацію мрій та власних наукових розробок». «Мине зовсім небагато часу, і саме ви будете визначати внутрішню і зовнішню політику, керувати науковими установами, потужними підприємствами, зміцнювати оборону України, - сказав він. - Завдяки вашому таланту і сміливості Україна стане непереможною!»

За інформацією керівництва Малої академії наук, фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту в 2016 році відбувається у 63 секціях 12 наукових відділень майже за всіма напрямами природничих, гуманітарних і суспільних наук.

Участь у фіналі беруть автори найкращих винаходів зі всіх регіонів України, зокрема, з Луганської та Донецької областей. Цьогоріч право на змагання у всеукраїнському етапі вибороли 1135 учнів з понад 120 тисяч учасників конкурсу.

Фотогалерея