Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату17.02.2016, 18:45

ДП «Зоря» - «Машпроект» починає поставки обладнання для нових кораблів ВМС Індії

17 лютого Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні паном Маноджем Кумар Бхарти та  Генеральним директором ДК «Укроборонпром» Романом Романовим взяли участь у випробуваннях призначеного для кораблів ВМС Індії головного газотурбінного агрегату на державному підприємстві «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» - «Машпроект».

З 2016 року це миколаївське підприємство починає поставку індійському замовнику модернізованих морських силових установок для серії кораблів оновленого проекту, які будуються на верфі в Мумбаї. Всього згідно з контрактом «Зоря» - «Машпроект» оснастить чотири корабля проекту в термін до 2019 року. Контракт на оснащення нових кораблів індійських ВМС був підписаний у 2013 році. Це один з декількох проектів, які підприємство реалізує на замовлення індійської сторони.

Сторони пов'язують більш ніж 20 років співпраці. 25 січня в Індії було підписано нову генеральну угоду між ДП «Зоря» - «Машпроект» і Міністерством оборони Республіки Індія. Угода визначає напрямки і принципи співпраці сторін на найближчі 10 років.