Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.02.2016, 12:38

Вітання Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з Днем відновлення Литовської держави

В України і Литви надзвичайно багато спільного. Підвалини дружби між нашими народами були закладені ще за часів Київської Русі, і ці стосунки ніколи не припинялися. Національне відродження Литовської Республіки, як і України, розпочалося у XIX столітті, а крах Російської імперії прискорив ці процеси.

Саме 16 лютого 1918 року литовська Рада прийняла Акт про відновлення Литовської держави. Більше 70 років знадобилося Литві, аби остаточно стати незалежною в 1990 році.

Надзвичайно вдячний всім нашим литовським друзям, які підтримують Україну на її шляху до Європейського дому. Дякую Президенту Литви Далі Грибаускайте та всьому литовському народу за послідовну і дієву підтримку України у відстоюванні її територіальної цілісності та незалежності. Як і Україна, Литва готова захищати свою незалежність і свободу. Її шлях до Європейського союзу є для нас дороговказом та орієнтиром, - цей шлях пройдемо і ми!

Від щирого серця вітаю литовських друзів зі святом!

Tegyvuoja Lietuva! Слава Україні!