Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату15.02.2016, 14:36

Україна не вважатиме «закритим» питання щодо окупованих територій, доки вони не будуть звільнені від агресора, - Секретар РНБО України

Поки окуповані території не будуть звільнені від агресора, Україна не вважатиме це питання «закритим». Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, коментуючи заяву Прем'єр-міністра Російської Федерації Дмитра Медведєва щодо «закриття питання Криму».

«Росія мріє закрити питання Криму? Але це питання ніколи не буде закритим для нас та для світової спільноти, як і питання Донбасу, поки окуповані території не повернуться до складу України, і доки не будуть відновлені кордони нашої держави, що були визнані світовим співтовариством», - наголосив О.Турчинов.

За його словами, для Росії є лише одна можливість «закрити це питання» - «забратись з окупованих територій».

«У Біблії сказано: хто сіє вітер, - пожне бурю. Це означає, що агресор, який створює прецедент, намагаючись змінити існуючі кордони, невдовзі сам зіткнеться з цим питанням, але в набагато більших і руйнівних масштабах. Адже Росія в умовах глибокої кризи та самоізоляції з часом не буде здатна не тільки утримувати національно-територіальні автономії, але й території, що були відірвані від інших країн, починаючи від Далекого Сходу і закінчуючи крайніми західними областями», - зазначив Секретар РНБО України.