Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.12.2015, 13:03

Олександр Турчинов: У Державному бюджеті-2016 на оборонну сферу планується виділити більш ніж 5% від ВВП

У Державному бюджеті на наступний рік, незважаючи на складну економічну ситуацію, на оборонну сферу планується виділити більш ніж 5% від ВВП.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час брифінгу у вівторок після ознайомлення із продукцією недержавного науково-виробничого підприємства «Аеротехніка-МЛТ», що спеціалізується на виробництві засобів протиповітряної оборони.

О.Турчинов повідомив, що ухвалений закон про Державний бюджет ще перебуває у Парламенті, разом з тим, «за попередніми цифрами, які ми маємо, схвалено рішення щодо виділення понад 114 млрд. грн. - це більше, ніж 5% від ВВП», - зазначив він. Секретар РНБОУ наголосив, що «значний ресурс» буде виділений, зокрема, і для відродження потенціалу протиповітряної оборони.

О.Турчинов при цьому зауважив, що «всі підприємства, які випускали зенітно-ракетні комплекси, геолокаційні станції, знаходяться в Російській Федерації». «Фактично ми змушені з «нульового» потенціалу створювати виробничі потужності, які б дали можливість озброїти нашу армію», - наголосив він.

Фотогалерея

Відео