Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату14.12.2015, 15:18

Олександр Турчинов: Мінські домовленості будуть виконані, коли останній російський солдат залишить межі української території

За Мінськими домовленостями, ми маємо звільнити від окупантів всю територію Донбасу. Про це заявив Секретар РНБО Олександр Турчинов, коментуючи питання журналістів стосовно заяви російського представника в ООН щодо взяття під контроль нашими військовими семи міст в зоні проведення АТО.

«Мені не зрозуміла російська істерія з цього приводу, тому що ще дуже багато міст і районів, які повинні перебувати під контролем України за Мінськими угодами, але досі залишаються захопленими російськими окупаційними військами», - зазначив він, додавши, що головною метою Мінських угод є повне звільнення Донбасу від російської окупації та відновлення контролю на українсько-російському кордоні, «а не виборчий процес, як дехто представляє досягнуті в Мінську домовленості».

В той же час, Секретар РНБО підкреслив, що Україна виконує всі взяті на себе зобов'язання, не порушуючи Мінських угод, в той час, «як російські окупаційні війська та підконтрольні їм терористичні угруповання постійно порушують домовленості про припинення вогню, щоденно обстрілюючи українські позиції».

«Ми розуміємо Мінські угоди як повне звільнення української території від російських загарбників і рухаємось в цьому напрямку. Тільки після того, як останній російський солдат залишить межі української території, можна буде говорити, що ці домовленості виконані», - підкреслив Олександр Турчинов.

Фотогалерея