Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату01.12.2015, 11:48

Михайло Коваль взяв участь в Чотирнадцятій Зустрічі держав-членів Оттавської Конвенції

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Михайло Коваль очолив українську делегацію на Чотирнадцятій Зустрічі держав-членів Конвенції про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їхнє знищення (Оттавська Конвенція), що відбувається 30 листопада - 4 грудня в Женеві.

Зустріч присвячена питанням універсалізації та виконання Конвенції на національному рівні, зокрема, тих її положень, що передбачають знищення запасів протипіхотних мін, розчищення замінованих територій та допомогу жертвам вказаної зброї. Учасники конференції заслуховують доповіді відповідних комітетів Секретаріату Конвенції та обмінюються актуальною інформацією щодо прогресу в досягненні цілей, окреслених «Планом дій Мапуто» від 27.06.2014 р.

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Михайло Коваль у своїй промові під час сегменту високого рівня поінформував про здійснені Україною заходи з імплементації Конвенції, акцентував на проблемі використання підтримуваними Росією незаконними озброєними угрупованнями протипіхотних мін на південному Сході України, а також закликав міжнародну спільноту невідкладно вплинути на агресора для відмови Росії від підтримки терористичної діяльності та продовження агресії проти України.

Крім того, Михайло Коваль провів зустріч з Віце-прем'єр-міністром - Міністром закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерсом.

В урочистій частині відкриття Зустрічі взяли участь Принцеса Бельгії Астрід, Віце-прем'єр-міністр - Міністр закордонних справ Бельгії Д.Рейндерс, Генеральний директор Відділення ООН в Женеві М.Меллер, заступник Президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста К.Бірлі, Голова НУО «International Campaign to Ban Landmines» М.Бьорк, а також Президент засновницької ради Женевського міжнародного центру з гуманітарного розмінування Б.Херінг.