Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.11.2015, 10:24

Представники України та НАТО обговорили стан та перспективи оборонно-технічного співробітництва

Делегація України на чолі із першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олегом Гладковським взяла участь у черговому засіданні Спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва, що відбулося в штаб-квартирі Альянсу.

Сторону НАТО очолював помічник Генерального секретаря НАТО з оборонних інвестицій - директор Департаменту оборонних інвестицій Міжнародного секретаріату НАТО Патрік Оруа.

Представники делегацій України та НАТО обговорили стан і перспективи співробітництва в оборонно-технічній сфері.

Сторона НАТО, зокрема, підкреслила, що Україна і надалі може розраховувати на допомогу Альянсу з питань підтримки Збройних Сил та усього Сектору безпеки і оборони України у сфері озброєння та військової техніки, а також у впровадженні стандартів НАТО у цій сфері.

«Під час засідання особливу увагу було зосереджено на покращенні використання можливостей механізмів співробітництва з Альянсом в інтересах розвитку озброєння та військової техніки Збройних Сил та інших військових формувань України», - зазначив Олег Гладковський.

За його словами, відповідна робота буде здійснюватись у рамках Дорожньої карти оборонно-технічного співробітництва Україна-НАТО.

Довідково. Спільна робоча група Україна - НАТО з оборонно-технічного співробітництва діє під егідою Комісії Україна-НАТО.

Засідання проводяться двічі на рік, почергово в Україні та штаб-квартирі НАТО. Перше засідання групи проведено у 2004 р.