Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.11.2015, 20:03

На засіданні РНБО розглянуто оборонний бюджет України, - прес-служба РНБО

Сьогодні під час засідання РНБО було розглянуто бюджет сектору безпеки і оборони на 2016 рік. За результатами обговорення було рекомендовано КМУ забезпечити рівень видатків на сектор безпеки і оборони, відповідно до Стратегії національної безпеки України та Військової доктрини в обсязі 5% від ВВП. З них не менше 3% видатків передбачено на оборонний сектор.

Фінансування, передбачене із загального фонду Державного бюджету, становитиме не менше 100 мільярдів гривень, окрім того, планується додаткове фінансування зі спецфондів та залучення ресурсів під державні гарантії.

На засіданні також були визначені пріоритетні стратегічні військові програми щодо розробки та виготовлення сучасного озброєння та військової техніки для включення їх до Державного оборонного замовлення на 2016 рік. В ході обговорення цього питання учасники наголосили, що Державне оборонне замовлення на 2016 рік буде затверджене без зволікань одразу після прийняття парламентом Закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік".

Окрім того, в таємному режимі було розглянуте питання про невідкладні заходи з удосконалення системи протиповітряної оборони України та розбудови аерокосмічної розвідки.