Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.11.2015, 14:40

Олександр Турчинов: РНБО сьогодні розгляне бюджет безпеки і оборони на 2016 рік

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов висловив сподівання, що сьогодні на засіданні РНБО буде затверджено оборонний бюджет України. Про це він сказав під час брифінгу після урочистої церемонії спуску на воду нового броньованого артилерійського катера класу "Гюрза-М".

«Сьогодні на засіданні ми повинні затвердити бюджет щодо безпеки і оборони на 2016 рік. Сподіваюся, що Рада національної безпеки і оборони підтримає завдання, що стоять перед нашою країною, прописані в Стратегії національної безпеки і у Військовій доктрині", - сказав він, пояснивши, що 5% від ВВП повинні бути спрямовані на потреби безпеки і оборони, і з них не менше 3% - на оборону країни.

За його словами, попри складну економічну ситуацію, що склалась в країні, є ті пріоритети, на яких не можна економити, «і це стосується безпеки і оборони нашої країни».

Крім того, за словами Олександра Турчинова, на засіданні РНБО буде розглянуто комплекс питань, пов'язаний з посиленням авіакосмічної розвідки, а також питання щодо посилення системи протиповітряної оборони України. "Розгляд даного питання викликаний аналізом дій, що відбуваються на Близькому Сході, а саме активного використання РФ авіації в Сирії", - зазначив Секретар РНБО.

Фотогалерея