Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.11.2015, 10:35

Олександр Турчинов: Україні потрібен потужний ракетний щит

Одна з наших стратегічних задач - відродження ракетного потенціалу України, здатного забезпечити захист її від агресії. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у привітанні з нагоди Дня ракетних військ і артилерії.

Він нагадав, що Україна завжди була ракетною державою: «Наші видатні земляки - такі, як Сергій Корольов, Михайло Янгель та інші, заклали фундамент світового ракетобудування». Саме тому, за словами Олександра Турчинова, відродження нашого ракетного потенціалу, «що системно знищувався протягом останніх років», - один із найважливіших пріоритетів, яким опікується РНБО.

«Україна має все для цього: і промислово-технічний потенціал, і наукові розробки, і велику кількість професіоналів високого рівня», - наголосив він.

Секретар РНБО додав, що йдеться як про мирний космос, так і про розвиток військових технологій. «Коли ми говоримо про мирний космос, про міжнародну співпрацю і кооперацію в цьому питанні, то, в першу чергу, це стосується таких напрацювань, як потужні ракетоносії «Зеніт», найсучасніші технології морських, повітряних та наземних стартових ракетних комплексів тощо», - сказав він, додавши, що в умовах агресії РФ надзвичайно важливим напрямом є розвиток військових ракетних технологій.

На думку Олександра Турчинова, вітчизняний військово-промисловий комплекс повинен повністю забезпечити потреби ЗСУ найсучаснішими ракетами, «здатними вражати різні надземні, надводні та повітряні цілі: бронетехніку, літаки, кораблі, фортифікаційні споруди та живу силу ворога, за необхідності завдаючи нищівних ударів на далеких відстанях.

«Тільки потужний і надійний ракетний щит зможе захистити нашу країну від зазіхань агресора», - підсумував Секретар РНБО.