Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.09.2015, 14:55

Відбулась зустріч Секретаря РНБО Олександра Турчинова з делегацією Політико-безпекового комітету ЄС на чолі з Вальтером Стівенсом

Під час зустрічі сторони обговорили питання реформування сектору безпеки і оборони в нашій країні. В цьому контексті Олександр Турчинов подякував за підтримку, «яку нам надають в цьому питанні наші стратегічні партнери з ЄС».

Також співрозмовники обговорили ситуацію на Сході України та в АР Крим. Секретар РНБО наголосив, що говорити щодо припинення російської агресії можна буде тільки тоді, «коли останній російський солдат буде виведений як зі Сходу України, так і з АР Крим». 

«Ми сподіваємось, що питання припинення російської агресії на Сході України та в Криму і надалі не залишиться поза увагою наших стратегічних партнерів, тому що це агресія не тільки проти нашої держави, це агресія проти європейської системи безпеки та усього світового порядку, який був побудований після Другої світової війни», - сказав Олександр Турчинов, наголосивши, що саме тому питання санкцій потрібно розглядати «не як тимчасову кампанію, а принаймні на середньострокову перспективу».

Своєю чергою Вальтер Стівенс зазначив, що візит делегації комітету, який складається з послів-представників всіх держав-членів ЄС, має на меті «продемонструвати єдність та підтримку Україні».

«Ми повністю підтримуємо суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України. І у жодному разі не визнаємо анексії Криму та робитимемо все можливе для допомоги Україні в боротьбі проти агресії», - зазначив він.

Фотогалерея