Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату01.09.2015, 10:32

Олександр Турчинов у військовому ліцеї: Саме тут формується військова еліта нашої країни

Саме у військовому ліцеї формується військова еліта нашої країни. Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов сьогодні під час урочистостей, присвячених Дню знань у Київському військовому ліцеї ім. Івана Богуна.

За його словами, в стінах ліцею формується майбутня військова еліта нашої країни. «Тут найкращі молоді люди навчаються бути справжніми захисниками вітчизни, цінувати дружбу, самостійно приймати рішення та не боятися відповідальності», - сказав він.

Секретар РНБО повідомив, що в ліцеї навчаються 66 дітей-сиріт, 8 з яких - діти військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов'язків; 36 ліцеїстів, батьки яких є учасниками бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції, 45 юнаків - переселенців із зони проведення антитерористичної операції та Криму.

«Особливу шану та подяку хочу висловити вашим батькам, братам, родичам та друзям, які виконують свій патріотичний обов'язок, беручи участь в антитерористичній операції», - сказав він.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять випускників ліцею - Ореста Квача та Юрія Білоброва та всіх героїв, хто віддав своє життя за Україну. «Їх героїчні імена назавжди залишаться в наших серцях», - зазначив Олександр Турчинов.

«Перемогти у цій війні можна лише за рахунок поєднання військового мистецтва, дипломатичного хисту, громадянської відповідальності та маючи залізну витримку і волю», - додав Секретар РНБО.

Крім того, Олександр Турчинов передав до арсеналу ліцею навчальні зразки сучасної зброї, що пройшла випробування у бойових умовах в зоні АТО, до музею ліцею передав знак РНБО, а до бібліотечного фонду - книжки з військової справи.

Також перед ліцеїстами виступив Герой України, командир батальйону 95 окремої аеромобільної бригади майор Олександр Порхун, випускник Ліцею 2004 року.

Фотогалерея

Відео