Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату25.08.2015, 18:30

Олександр Турчинов: Україна робитиме все, щоб вирвати своїх героїв із російських казематів

Україна робитиме все, щоб звільнити своїх патріотів із російських тюрем. Так прокоментував Секретар РНБО Олександр Турчинов вирок, що сьогодні винесли в Росії українському режисеру Олегу Сєнцову.

«Символ нинішньої Росії - тюрма. Тюрма, в яку кидають незгодних, тюрма, на яку перетворюється ціла країна з майже 150 мільйонів жителів», - сказав він.

За його словами, дуже символічним є те, що в день, коли винесли вирок Олегу Сєнцову, засудивши його на 20 років, російська влада випустила на волю Євгенію Васильєву, «людину, яка роками займалась розкраданням оборонного відомства РФ».

«Театр абсурду та фальші. Влада Росії ховає свій страшний злочин та блокує міжнародний трибунал у справі збитого «Боїнга», продовжуючи вчиняти військові злочини проти людства на Сході нашої країни, викрадає громадян України, щоб організувати над ними показові судилища, катуючи та намагаючись вибити з них зізнання в абсурдних справах», - зазначив Олександр Турчинов, наголосивши, що мужньо витримуючи катування, Олег Сєнцов, Надія Савченко та інші наші патріоти демонструють всьому світу «справжній національний характер та те, що українців не можна зламати та поставити на коліна».

«Ми ніколи не визнаємо злочинних вироків путінських судилищ. Україна робитиме все, щоб вирвати своїх героїв із російських казематів», - підсумував Секретар РНБО.