Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.07.2015, 12:11

Олександр Турчинов: Росія фактично підтвердила свій злочин

Росія вкотре, зловживаючи правом вето та заблокувавши рішення Ради Безпеки ООН про створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи малайзійського «Боїнга», фактично підтвердила свій злочин і спробувала відтягнути свою відповідальність за вбивства невинних людей. Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов у коментарі.

«Світове співтовариство повинно припинити спостерігати за безкарністю сп'янілих від крові злочинців. Росії не вдасться сховатись від відповідальності», - сказав він, наголосивши, що за терор, вбивства, агресію та загублені життя керівництву РФ доведеться відповідати «перед судом Божим і судом людським».

Секретар РНБО нагадав, що це не перший раз, коли РФ зловживає своїм правом вето. «Так само було заблоковано резолюції ООН щодо захоплення Криму, щодо війни на Донбасі, щодо введення миротворчих підрозділів для припинення військових дій», - зазначив Олександр Турчинов, підкресливши, що вчорашнє вето - «виклик людству та людяності».

Він переконаний, що це повинно стати приводом внесення змін до Статуту ООН. «Не може застосовувати право вето країна щодо рішення, яке стосується її злочину. Інакше відбувається повна дискредитація і параліч Радбезу ООН», - наголосив він.

«Саме Україна та країни, громадяни яких постраждали внаслідок теракту, повинні внести відповідні пропозиції щодо змін Статуту ООН», - сказав Секретар РНБО.

За його словами, з 1945 року, коли було засновано ООН, в світі відбулось дуже багато змін, «тому питання реформування ООН вже давно на часі».

«Якщо ж Статут ООН не буде змінено, - резюмував Олександр Турчинов, - цей орган повністю втратить свій авторитет та можливість реагувати на небезпечні та масштабні виклики сучасності».