Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.07.2015, 15:30

Олександр Турчинов: Нова техніка для військових - поєднання надійного захисту та комфорту

Нові бронемашини - такі, як «Козак», поєднують бойову міць та надійний захист і зручні у використанні. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після передачі нових зразків техніки підрозділам спеціального та оперативного призначення НГУ на полігоні у Нових Петрівцях.

«Я їздив у різних бронемашинах та БТРах на фронті. Вони відповідають вимогам захисту військових, але багато з них дуже незручні при експлуатації», - зауважив Олександр Турчинов. За його словами, дуже важко працювати у таких машинах протягом декількох годин поспіль, «а в деяких під час просування бездоріжжям небезпечно перебувати без каски».

«Нова машина поєднує ефективний захист і комфортність перебування для наших військових. Перебування бійця у цій машині вже не пов'язане з фізичним навантаженням», - наголосив Олександр Турчинов та додав, що це є особливо важливим для спецпризначенців, які можуть відпочити, поки рухаються на бойове завдання.

За його словами, автомобіль «Козак» пройшов випробування і направляється на озброєння Національної гвардії України. Остання вже серійна модель автомобіля враховує всі пропозиції військових після обкатки експериментальних моделей. «До кінця року на передову має бути поставлено 100 таких машин», - поставив завдання перед виробниками Секретар РНБО.

Крім того, Олександр Турчинов повідомив, що представлено і нові засоби зв'язку, адже, за його словами, захищений та ефективний зв'язок, якому неможливо встановити перешкоди в бою, «є важливою складовою під час координації виконання завдань та забезпеченні результативності дій».

Водночас Секретар РНБО розповів про безпілотні літальні апарати національного та імпортного виробництва, які було продемонстровано на полігоні. «Це дуже якісна техніка, яка дозволяє виконувати професійні операції як на фронті, так і при нейтралізації терористичних та диверсійних груп, знаходити та коригувати їх знешкодження», - сказав він.

Олександр Турчинов додав, що зараз від кількісного підходу, який був важливим на початку військової агресії, здійснюється перехід до якісного підходу як в технічному забезпеченні, так і щодо підбору та підготовки особового складу спецпідрозділів. «Це дуже важливо, бо один професіонал вартий 10 аматорів. І війна це ще раз засвідчила», - резюмував він.

Фотогалерея

Відео