Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.07.2015, 15:08

Олександр Турчинов: Стратегія Росії - це знищення незалежної демократичної України

Політичне керівництво РФ ставило завдання в кожній області України створити те, що зараз відбувається в окупованих районах Донецької та Луганської областей. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

«Росія може говорити що завгодно, брехня і цинізм стали домінантою їхньої політики, але її дії говорять зовсім про інше. Стратегія Росії - це знищення незалежної демократичної держави України», - наголосив він.

Олександр Турчинов зауважив, що для цього відбулась окупація Криму і почато війну на сході нашої країни.

Як зазначив Секретар РНБО, росіяни планували «підпалити» весь південний схід: на початку 2014 року масові заворушення, російські прапори, штурми адміністративних будівель розгорталися від Харкова до Одеси.

«Фактично РФ ставила собі завдання в кожній області створити те, що зараз відбувається в окупованих районах Донецької та Луганської областей. Ми зупинили цей процес, ми стабілізували ситуацію, і ці їхні плани зазнали поразки. Спроби перенести війну з Донбасу в інші регіони були також зупинені завдяки мужнім діям наших солдат», - сказав він.

Проте, за словами Олександра Турчинова, тема дестабілізації ситуації всередині країни залишається актуальною, адже війна проти України ведеться не тільки на полі бою, а й в економічній, енергетичній та інформаційній сферах. Так, для дестабілізації ситуації в країні РФ готує і використовує диверсійно-терористичні групи, потай фінансує деструктивні політичні сили та організації, про що свідчить безліч доказів, що має СБУ.

«Все це спрямовано на те, щоб паралізувати і в результаті повалити центральну владу в Україні, посіяти страх, хаос і таким шляхом фактично зупинити наш рух до Європи, зупинити ті демократичні процеси, які відбуваються в нашій країні», - підкреслив Секретар РНБО.