Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.06.2015, 13:14

Олександр Турчинов: Електронна система пропускного режиму в зоні проведення АТО буде дієвою та ефективною

Зараз відбувається завершальний етап переходу на електронну систему пропускного режиму в зоні проведення АТО. Про це повідомив Секретар РНБОУ Олександр Турчинов під час наради щодо пропускного режиму через лінію зіткнення в зоні проведення АТО.

В нараді взяли участь керівництво Міністерства внутрішніх справ, СБУ та Державної прикордонної служби України.

«На пропускних пунктах в зоні проведення АТО з 7 липня поточного року буде запроваджено електронну систему пропускного режиму», - сказав Олександр Турчинов.

Він пояснив, що для отримання перепусток громадянам не потрібно буде безпосередньо контактувати з тими, хто надає дозволи.

За його словами, заяву можна буде надати звичайною або електронною поштою, або заповнити бланк в координаційних центрах, «залишивши заявку в спеціальній скриньці». Заявки громадян автоматично перевірятимуться в базах силовиків на предмет «скоєння кримінальних злочинів, участі у бандформуваннях чи співпраці з терористами».

«У разі підтвердження даної інформації, причетних до злочинів арештовуватимуть під час перетину блокпостів», - зазначив Секретар РНБОУ і додав, що громадяни, які пройдуть електронну перевірку та отримають відповідне повідомлення, зможуть безперешкодно перетинати блокпости лише за паспортом громадянина України.

На переконання Олександра Турчинова, «нова система пропускного режиму в зоні проведення АТО буде дієвою та ефективною, і дозволить повністю позбавитись черг на пропускних пунктах та подолати корупцію під час видачі перепусток».