Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату23.06.2015, 19:01

Олександр Турчинов: Питання захисту нашої держави – пріоритет

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов провів міжвідомчу нараду з питань Державної цільової оборонної програми розвитку озброєння та військової техніки на період до 2020 року. В нараді взяли участь керівники силового, оборонного, фінансово-економічного блоків країни.

«Питання захисту нашої держави - пріоритет», - сказав Олександр Турчинов, зазначивши, що нові виклики та загрози, що постали перед нашою державою, вимагають підвищення обороноздатності держави шляхом переозброєння Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, спеціальних та правоохоронних органів новими зразками озброєння та військової техніки.

Секретар РНБО також відмітив, що бойовий досвід в ході Антитерористичної операції виявив ряд недоліків у нашому озброєнні. «Це стосується як недостатньої кількості нових та сучасних видів озброєння, так і засобів розвідки, цифрового зв'язку тощо. Тому перед нашим ОПК стоїть масштабне завдання забезпечити потреби країни в найсучасніших видах озброєння та військової техніки, яке повинне відповідати викликам часу», - сказав він.

«Зброя та техніка, які сьогодні має наша армія, проектувались та вироблялись у минулому столітті, тому наше завдання - забезпечити ЗСУ всім необхідним, що відповідає викликам ХХІ століття. Наші зброя та техніка повинні не уступати, або перевершувати російські зразки», - зазначив він.

Олександр Турчинов наголосив, що Програма дає відповідь та розуміння того, який результат «ми отримаємо протягом 5 років». «До подібних стратегічних питань необхідно підходити системно та планово, тому що розвиток ОПК передбачає серйозні видатки, які потрібно планувати заздалегідь», - сказав він, пояснивши, що планування державного оборонного замовлення «ґрунтуватиметься на показниках, що будуть затверджені цільовою оборонною програмою».

Окрім того, на базі затвердженої Програми повинні плануватись оборонні видатки бюджетів наступних років.

«Своєю чергою, показники, визначені у Програмі стануть основою для розвитку ОПК до 2020 року, довготривалих контрактів та завдань для вітчизняних вчених, конструкторів та виробників», - резюмував Секретар РНБОУ.

Фотогалерея