Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.06.2015, 10:59

Олександр Турчинов: Росія відповідатиме перед міжнародним судом за збитий «Боїнг»

Росія відповідатиме перед міжнародним судом за знищення малайзійського Боїнга-777, внаслідок чого загинули цивільні громадяни. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю 5-му каналу.

Секретар РНБО зазначив, що у країн, які мають сучасні технології, у тому числі космічну розвідку, доказів щодо причетності РФ до збиття цього літака більш ніж достатньо.

«Те, що використовувався російський зенітно-ракетний комплекс «Бук», - вже доведений факт. Свідчень і аргументів, супутникових знімків та інших фактичних матеріалів, які доводять безпосередню відповідальність РФ щодо цього терористичного акту, більш ніж достатньо», - підкреслив він.

Водночас Секретар РНБО висловив сподівання, що слідство буде завершене до кінця року і матеріали справи будуть передані до міжнародного суду, який «буде виносити вирок щодо злочинців та вбивць».

За словами Олександра Турчинова, хоч Росія і намагається затягнути розслідування, постійно продукуючи незграбні версії, це не дасть їй можливості уникнути відповідальності за знищення людей. «Те, що відбулося, це - міжнародний тероризм. Саме Росія сьогодні стала центром міжнародного тероризму. Це головне, що повинні зрозуміти наші стратегічні партнери», - сказав він.

Відео