Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.06.2015, 22:39

Олександр Турчинов: Закон про воєнний стан має створити передумови для захисту країни при повномасштабній війні

Закон про воєнний стан може застосовуватися лише за умови повномасштабної військової агресії проти України. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю 5-му каналу.

«У разі, якщо росіяни знову розв'яжуть військові дії на сході нашої країни або спробують атакувати нас у будь-якій точці кордону, без зволікань буде запроваджено військовий стан», - сказав Олександр Турчинов, додавши,  що Президент у цьому випадку внесе пропозицію до парламенту, «який негайно збереться, щоб ухвалити відповідне рішення».

Секретар РНБО зауважив, що мета документу - передбачити мобілізацію наявного в країні потенціалу для відсічі агресора та не допустити, щоб ворог зсередини міг підірвати країну. «Цей закон має на меті створити передумови, щоб країна могла себе захистити за повномасштабної військової загрози», - підкреслив він.

За словами Олександра Турчинова, зараз деякі елементи воєнного стану застосовуються винятково на територіях, де проводиться антитерористична операція - обмеження пересування, перевірка вантажів, транспорту.

Відео