Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.06.2015, 22:38

Олександр Турчинов: Події під Мар’їнкою доводять, що Росія готується розв’язати агресію

Росія готується розв'язати агресію, і спроба прориву в районі Мар'їнки -  тому підтвердження. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю 5-му каналу.

Олександр Турчинов зауважив, що спроба терористичних угруповань здійснити прорив та захопити нові території в районі Мар'їнки зазнала справжнього фіаско. За його словами, українські військові продемонстрували, що вони готові відбивати будь-які наступи в будь-який час, а терористи зазнали дуже сильних втрат. «Ми не виключаємо, що це була розвідка боєм, росіяни хотіли перевірити як швидко ЗСУ реагують на військові провокації», - наголосив Секретар РНБО.

Олександр Турчинов нагадав, що відповідно до Мінських угод, Україна відвела важке озброєння від лінії розмежування, на що саме сподівалися терористи - приховано підтягнути бронетанкові підрозділи і артилерію, щоб забезпечити собі прорив українських позицій.

«Збройні сили України показали достатню мобільність та ефективність своїх дій, і це був холодний душ для тих, хто готував цю провокацію і широкомасштабні наступальні дії. Я переконаний, що вони зараз будуть вносити корективи до своїх провокаційних планів», - сказав Олександр Турчинов.

Крім того, Секретар РНБО зазначив, що тема переходу конфлікту в активну військову фазу досі актуальна, особливо найближчими днями. «За нашою інформацією, Росія готується до вторгнення, до розв'язання агресії, і саме тому завдання наших військових, оборонно-промислового комплексу - повністю підготуватися до цього», - наголосив він.

Олександр Турчинов також додав, що доки «російська воєнщина контролює частину нашого кордону вздовж Луганської та Донецької областей, лінія зіткнення перебуватиме під пильним контролем військових», щоб не допустити атаки як російсько-терористичних угруповань, так і безпосередньо російських військових.

«Ми не можемо зняти блокпости, оскільки це - фактично можливість для відкритої агресії та експансії тероризму, сепаратизму тощо. Доки не буде перекрито кордон, лінія зіткнення буде жорстко контролюватися. Ми повинні захистити нашу країну від експорту тероризму та проникнення розвідувально-диверсійних груп», - підкреслив Секретар РНБО. 

Відео