Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату14.05.2015, 11:00

Керівник служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО: Стратегія національної безпеки – основний документ серед документів воєнного планування

Стратегія національної безпеки є основою для розробки та ухвалення документів, створених для захисту національної безпеки та територіальної цілісності держави. Про це повідомив керівник служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров в ефірі «5 каналу».

«Стратегія - це політичний документ, що визначає базові принципи у сфері національної безпеки, на чому ґрунтуються всі інші документи з національної безпеки і оборони», - зазначив він.

Валентин Петров зауважив, що в Стратегії вперше документально задекларовано окупацію частини України та констатовано військову агресію з боку Росії.

«Стратегія - це верхній документ в ієрархії документів воєнного планування», - наголосив він. За словами Валентина Петрова, далі в цій ієрархії - Стратегія воєнної безпеки, Концепція розвитку сектору безпеки і оборони, що стосується спеціальних служб, правоохоронних органів, розвідувальних органів, Стратегія кібернетичної безпеки та інші галузеві документи - до матеріального забезпечення солдатів.

«Все це ієрархія, піраміда документів. Але все починається зі стратегії», - наголосив він, додавши, що Міністерство оборони вже завершує роботу над Військовою доктриною і Концепцією розвитку сектору безпеки і оборони.

Керівник служби з питань інформаційної безпеки зауважив, що на 24 сторінках стратегії прописано конкретний план дій, зокрема, зміцнення ЗСУ, обороноздатності, сектору безпеки, що має гарантувати мирний розвиток держави. «На початку стратегії сформульована наша кінцева мета - мирний розвиток української держави. У преамбулі зазначено кінцеву мету, а потім, на 24-х сторінках виписано як досягти цього мирного стану шляхом розвитку обороноздатності і розвитку сектору безпеки», - підкреслив він.

Крім того, як відзначив Валентин Петров, спрямування 5% ВВП країни на сектор безпеки і оборони «абсолютно відповідає стандартам провідних країн, багато країн НАТО хотіли б мати таку цифру як 5% ВВП».

Відео