Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.05.2015, 18:08

Випробування протитанкових ракет продемонстрували якість та надійність української зброї

На базі полігону 169 навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України "Десна" (Чернігівська область) відбулись випробування  високоточної зброї за участі Президента України Петра Порошенка, Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, Міністра оборони Степана Полторака та начальника Генерального штабу Віктора Муженка.

 Під час показу було продемонстровано протитанкові ракетні комплекси та керовані ракети, вироблені на українських підприємствах, які входять до складу ДК «Укроборонпром».

Також було проведено випробування протитанкового ракетного комплексів «Стугна-П» та  «Бар'єр», легкого протитанкового ракетного комплексу «Корсар». Були представлені переносні та стаціонарні ракетні комплекси, а також їх модифікації у складі бойових модулів на БМП та БТР різної модифікації. У цілому було продемонстровано більше 20 зразків сучасної техніки та озброєння вітчизняних виробників.

За словами Олександра Турчинова, сьогоднішні випробування сучасних ракет та протитанкових ракетних комплексів продемонстрували якість та надійність української зброї.  "Заслуговують на увагу також нові розробки "Укроборонпрому", такі як керовані надточні міни, що можуть відстрілюватись з укриття та керовано вражати різні цілі: від башти танку до укріпленої вогневої точки", - підсумував Секретар РНБО.

Фотогалерея