Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату05.05.2015, 14:55

Олександр Турчинов: Від якості оборонних споруд залежить життя наших солдат

Сьогодні Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на військовому полігоні у Житомирській області взяв участь у випробуваннях оборонних споруд, що зводяться на оборонних рубежах.

Олександр Турчинов по завершенні випробувань у коментарі журналістам зазначив, що випробування вогневої захищеної точки здійснювалося з усіх видів стрілецької зброї, гранатометів, мінометів та важкої артилерії. «І тільки коли зі ста метрів впритул почала стріляти САУ, а потім танки, вдалось пробити споруду», - наголосив він.

Секретар РНБО в цілому задоволений результатом випробувань.

Олександр Турчинов зауважив, що за технологією випробування, споруда вогнем має знищуватися до повної руйнації, "однак ця технологічна точка зберегла свою форму і за висновками експертів може і надалі використовуватися для ведення вогню". "Навіть коли прямою наводкою по залізобетонній споруді працював танк і САУ, і після дуже серйозних пошкоджень, вона і далі може використовуватися як захисний об'єкт", - підкреслив Секретар РНБО.

Крім того, Олександр Турчинов висловив вдячність виробникам за якісні залізобетонні споруди, що зможуть зберегти життя українських воїнів. «Якість цих споруд для нас є дуже важливою, тому що від неї залежить життя наших солдатів», - сказав він.

Водночас Секретар РНБО назвав наявною сьогодні проблемою темпи зведення оборонних рубежів. "Це питання буде розглянуте на найближчому засіданні РНБО", - резюмував Олександр Турчинов.

Фотогалерея