Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.04.2015, 02:20

Олександр Турчинов: Оборонно-промисловий комплекс має стати локомотивом, що витягне промисловість з кризи

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив про позитивні зрушення в роботі оборонно-промислового комплексу країни. Про це він повідомив в інтерв'ю «5 каналу».

«В сучасних умовах нашої держави оборонно-промисловий комплекс стане тим локомотивом, що витягне з кризи нашу промисловість», - підкреслив Олександр Турчинов, зауваживши, що ОПК, який системно знищувався, як і армія в Україні, сьогодні отримав «нове дихання» - основні замовлення - державні.

За словами Олександра Турчинова, багато підприємств, які ще рік тому простоювали, сьогодні працюють у три зміни.

«Ми говоримо з військовими про дуже ретельну, відповідальну військову прийомку. Тобто жодне підприємство не може давати тільки кількість. Нам потрібна висока якість військової техніки, тому що від цього залежить життя людей», - наголосив він та додав, що відремонтована або зроблена техніка має проходити випробування і тільки після цього потрапляти до сектору проведення антитерористичної операції для участі в бойових діях.

«Наше завдання - відновити ті технології, які були свого часу втрачені, відновити той рівень ОПК, що був 20-30 років тому в країні, але з найсучаснішими технологіями, технікою», - наголосив він.

Секретар РНБО зауважив, що це також має бути найсучасніша зброя, у тому числі і один з найважливіших напрямків цієї роботи - відновлення ракетного щиту нашої країни. «Це окрема програма, над якою зараз працює оборонно-промисловий комплекс і, зокрема, Кабінет міністрів України. І Рада національної безпеки і оборони України веде це питання», - сказав Олександр Турчинов.

Відео