Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату27.03.2015, 13:57

Олександр Турчинов: Рівність перед законом – це механізм, що врешті має запрацювати в нашій країні

Боротьба з корупцією має розпочатися насамперед з силових відомств. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час розширеного засідання колегії Міністерства внутрішніх справ України з питань протидії корупції.

«Дуже важливо, щоб боротьба з корупцією розпочалася саме з тих органів сектору безпеки країни, які зобов'язані протидіяти цьому... Звертаюсь до працівників Міністерства внутрішніх справ в першу чергу, ви - один з головних органів, який повинен запобігати таким проявам», - наголосив він.

За словами Олександра Турчинова, про те, що працівники міліції почали боротьбу з корупцією з себе, говорить той факт, що заарештовано чинного керівника центрального органу виконавчої влади, що працював у системі МВС.

«Без самоочищення наших силових структур, правоохоронних органів, усі розмови про боротьбу з корупцією - це порожні балачки. Без очищення системи МВС, прокуратури, СБУ тощо будь-які розмови не варті нічого... Реформування МВС, всіх структурних підрозділів повинно у першу чергу забезпечити очищення від корупції», - підкреслив він, додавши, що водночас має бути посилена і відповідальність працівників силових структур.

Крім того, Олександр Турчинов зауважив, що необхідно покінчити з популістськими заявами про те, що працювати чиновники можуть без зарплат. «Треба платити відповідні зарплати. І штучні обмеження, які були внесені до проекту бюджету винятково з популістською мотивацією, сьогодні зняті», - повідомив він.

Олександр Турчинов також висловив переконання, що сьогоднішня колегія не лише констатуватиме факти злочинів, а й відпрацює механізми швидкого реагування на наявну проблему. «Ні офшорні технології, ні готівкові приховані розрахунки не залишаться без реагування. У нас є всі механізми, усі засоби, щоб зупинити будь-якого корупціонера, на якій посаді він би не був», - наголосив він.

«Жодна посада, причетність до політичних партій, патріотичних рухів, красиві розмови, публічні заяви не захистять того, хто формує свої статки шляхом корупційних схем. Рівність перед законом - це той механізм, який врешті-решт повинен запрацювати в нашій країні», - підсумував Секретар РНБО.

Фото