Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату27.03.2015, 12:37

Відбулася зустріч Першого заступника Секретаря РНБО України Олега Гладковського з делегацією Чехії

26 березня відбулася зустріч Першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського з делегацією Чеської Республіки на чолі із заступником Міністра оборони Даніелем Коштовалом. Захід було організовано в рамках проведення українсько-чеського форуму з питань оборонного співробітництва.

У зустрічі також взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух, члени Парламенту Чеської Республіки та інші вищі посадові особи.

Під час переговорів сторони висловили спільну заінтересованість в активізації військово-технічного співробітництва між країнами. Було наголошено на значному потенціалі оборонної промисловості країн та можливості створення спільних кооперацій для розробки і виробництва оборонної продукції у сферах авіабудування та наземної військової техніки.

За результатами переговорів досягнуто домовленості найближчим часом опрацювати питання підготовки окремих спільних проектів зі створення нових зразків авіаційної та військової техніки.

Також українська сторона наголосила на важливості найскорішого запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС, що сприятиме розвитку співпраці між країнами у науковій, освітній та економічній сферах.