Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату20.03.2015, 17:23

Олександр Турчинов за дорученням Президента України вручив бійцям батальйону імені Сергія Кульчицького державні нагороди

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов привітав з першою річницею створення бійців батальйону імені генерала Сергія Кульчицького Національної гвардії України.

За його словами, батальйон пройшов справжній бойовий шлях. «Там, де було найважче, найнебезпечніше, - воював батальйон Кульчицького», - сказав Олександр Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що коли постало питання про захист країни та її суверенітету, влада звернулася до справжніх патріотів України із закликом захистити країну.

«Поки ми фактично з нуля відбудовували наші Збройні сили, саме ті патріоти, які з першого до останнього дня пройшли Майдан, першими пішли на фронт захищати Україну.  Першими були ви - батальйон Національної гвардії, що пізніше отримав ім'я генерала-героя Кульчицького», - підкреслив він.

Олександр Турчинов наголосив, що саме батальйон імені Сергія Кульчицького взяв на себе перший і найтяжчий удар, «і, безумовно, втрат серед перших було найбільше». Секретар РНБО закликав присутніх вшанувати пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Крім того, за особисту мужність та героїзм, виявлені під час захисту суверенітету та територіальної цілісності України, Олександр Турчинов вручив бійцям батальйону державні нагороди, відповідно до Указу Президента України.

Відео

Фотогалерея