Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.03.2015, 16:18

Україна візьме участь у навчаннях НАТО з управління кризовими ситуаціями

У період з 4 по 10 березня 2015 року Україна візьме участь у щорічних командно-штабних віртуальних навчаннях Організації Північноатлантичного договору з управління кризовими ситуаціями «Сrisis Мanagement Exercises 2015».

Цього року союзники по НАТО запросили до участі в навчаннях декількох найбільш важливих партнерів, в т.ч. Україну. Крім нашої держави учасниками навчань серед країн-партнерів також стали Австралія, Фінляндія, Швеція та Японія.

З метою належного забезпечення участі нашої держави у навчаннях «СМХ-2015» в Україні створено спеціальний командний штаб, до складу якого увійшли експерти низки національних міністерств та відомств.

Координацію роботи української команди під час СМХ-2015 здійснюватиме Апарат Ради національної безпеки і оборони України.

В основу сценарію навчань покладено віртуальний конфлікт між двома острівними державами, які не є членами НАТО та розташовані в Індійському океані. Згідно з легендою, основна увага буде приділятися морському та гуманітарному аспектам кризи. Водночас, розгортання сухопутних військ не передбачається.

Очікується, що в ході навчань їх учасники відпрацьовуватимуть механізм проведення консультацій та прийняття рішень стосовно врегулювання військової та гуманітарної кризи на стратегічному військово-політичному рівні. 

До участі у навчаннях будуть залучені цивільні та військові експерти країн-учасниць СМХ-2015, представники стратегічних командувань НАТО з трансформації та з операцій, а також низки міжнародних організацій. Зокрема, Європейський Союз запрошено до обміну інформацією щодо оцінки ситуації, разом з Департаментами з політичних питань та миротворчих операцій ООН, Міжнародним  комітетом Червоного Хреста та Міжнародною Енергетичною Агенцією, які виступатимуть спостерігачами під час навчань.